Tencerede pişen sebze yemeklerinden biri olan ıspanak, demir açısından oldukça yüksek değeri olan bir sebzedir. Ispanak yemeğinin tencere de pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişirmeden önce bol su altında yıkandıktan sonra ince doğranarak yemek olmaya hazır olan ıspanaklar, isteğe göre kıymalı da yapılmaktadır. Öncesinde yemeklik doğranan soğanlar kavrulduktan sonra ıspanaklar tencereye eklenir. Soğanların kavrulması ardından ıspanaklar ve pirinçlerinde eklenip toplam pişme süresi 20 dakikayı bulmaktadır.
Ispanağın Pişme Süresi
Ispanak sebzesi aslında kısa sürede pişme ve yumuşama özelliğine sahiptir. Ancak ıspanak yemeğine lezzet katması açısından katılan diğer malzemelerinde pişme süresi eklendiğinde yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Eğer sadece haşlanarak tüketilecekse, ıspanakların 5-6 dakika bol suda haşlanması yeterli gelecektir. Yapımı oldukça kolay olan ve bazı püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetine doyum olmayan ıspanak, aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, çocukların gelişimine de artı katkı sağlamaktadır. Çiğ ıspanaklar tencereye ilk koyulduğunda epey yer kaplasa da, kavurma, işlemi sonrasında küçülmeleri tencere içinde rahat karıştırılmalarını sağlamaktadır.
Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları
Ispanak pişerken kendi suyunu bir miktar tencereye bırakan bir sebzedir. Bu nedenle yemeğe eklenecek su miktarı, ıspanağın bu özelliği göz önünde bulundurularak eklenmelidir. Diğer yandan pişme süresi çok uzun olmayan ıspanaklar, yemeğe eklenen pirinçler ile pişmesi sağlanmalıdır. İsteyen herkesin rahatlıkla yapabileceği bir sebze yemeği olarak, dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, eklenecek su miktarı ve pişme süresidir. Pirinç eklendikten sonra çok uzun süre pişirmek pirinçlerin lapa şeklini almasına ve ıspanak yemeğinin kötü bir görüntüde pişmesine neden olur. Ayrıca ıspanak yemeğini kısık ateşte 20 dakika pişirmek tüm malzemelerin birbiriyle özdeşleşerek daha lezzetli olmasını sağlar.
Yorumlar
Yorum Gönder