Köfte çeşitleri herkesin, özellikle de çocukların severek yediği yemeklerin başında gelir. İzmir köfte de, farklı lezzeti ve sunumu ile özel akşamların vazgeçilmezleri arasındadır. Pişirme tekniğine göre pişme süresi de farklılık gösteren İzmir Köfte, fırında pişirildiğinde, diğer malzemelerin lezzeti ile daha lezzeti hale geliyor. Yaklaşık 5 dakikalık hafif kızartma aşamasından sonra fırına giren köftelerin pişme süresi 25 dakikadır.
İzmir Köftenin Pişme Süresi
Domates sosu ve baharatlarla zenginleştirildiği için oldukça lezzetli olan İzmir köfte, sık sık yapmaya alışkın olanlar için pratik yemekler arasındadır. Genel olarak diğer köfte çeşitleri ile benzer olsa da, fırında yaklaşık 25 dakika pişirilerek servis edilmesi İzmir köftenin hafif bir yemek olmasına neden olmaktadır. Köfte için kullanılacak kıymanın da az yağlı olmasına dikkat etmek, yemeğin aşırı ağır olmamasını sağlayacaktır. Köftelerin kızartılmadan direkt olarak fırınlanması pişme süresini uzatan ayrıntılardan biri olacaktır. Önceden kısa süre yağda kızartılıp fırın tepsisine dizilen İzmir köftelerin şeklini koruyarak pişmesi daha mümkün olacaktır.
İzmir Köfte Pişirmenin Püf Noktaları
Pilav yanına yakışan lezzetlerden biri olan İzmir köfte yemeği, lezzeti ve hafifliği ile pek çok kişinin akşam yemekleri için tercih ettiği köfte tariflerinden biridir. Pişme süresinin de kısa olmasından dolayı, bir yandan pilav ve salata yaparken hazır olabilecek bir yemektir. Patates, biber ve domateslerle zenginleştirildiğinde daha da lezzeti artan bir köfte yemeği olarak, her yaştan kişinin severek yediği bir yemek olmasına neden olmaktadır. Oval şeklinde olması ile diğer köftelerden ayrılan İzmir köfte, isteğe göre baharatlarla yapılabilir. Ancak fırında kurumadan pişmesi için, pişe süresini yarım saatten uzun tutmamak ve gerektiğinde domates sosundan ilave etmek yumuşak ve lezzetli köfteler için bilinmesi gerekenlerdir.
Yorumlar
Yorum Gönder