Dolması ve yemeği gibi çeşitleri ile sofraları zenginleştiren sebzelerden biri olan kabak, kısa sürede yumuşama özelliğinden dolayı pişme süresi de kısa olan bir sebzedir. Kabak yemeklerine katılan diğer malzemelerinde pişme süreleri düşünüldüğünde yaklaşık yarım saatlik bir süre kabak yemeklerinin pişmesi için yeterlidir. Dolması oldukça lezzetli olan kabak, tencere de 30 dakikada pişerken, bu süreyi kısaltmak isteyenler düdüklü de pişirmeyi tercih edebilirler. Düdüklüde kabak dolmasının pişip pişmediğini kontrol etmenin zor olacağını düşünenler su miktarını artırarak 30 dakika pişirdiklerinde, istedikleri kıvamda pişmiş olacaktır.
Kabak Yemeğinin Pişme Süresi
Dolmasının yanı sıra silkme yemeği ile de sıkça tercih edilen kabak, 35 dakikada pişerek yemeye hazır hale gelmektedir. Yemeklik için doğranan kabakların ince dilimler halinde olmasından dolayı, yumuşayıp pişmesi daha kısa sürmektedir. Bu detay göz önüne bulundurularak, tencerede pişirmek ve ara sıra kabak yemeğini kontrol etmekte fayda vardır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmesi tavsiye edilen kabak yemeği, tüm malzemeler özdeşleşip lezzetini alınca ocağın altı kapatılarak dinlendirilmelidir.
Kabak Yemeklerinin Püf Noktaları
Kabak birçok şekle girebilen ve yapıldığı yemeklere lezzet katan bir sebze olmasından dolayı, dolmasından mücverine kadar pek çok çeşitte yenmektedir. Kahvaltıda ya da çay saatlerinde lezzetli bir atıştırmalık olarak tercih edilen mücverde kısa sürede hazırlanıp hemen pişebilen bir yemektir. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra kızgın yağda kızartılan kabak mücveri, yaklaşık 5 dakikada her iki tarafı kızarıp pişmektedir. Köfte şeklini alabilmesi için yoğrulan kabaklı harcın koyu kıvamda olması ve kızgın yağa bırakıldığında yayılmaması gerekir. Sulu yemek olarak hazırlanmak istendiğinde, kabak yemeğinin içine pirinç ve kıyma gibi malzemeler katılarak, içi ısıtan ve lezzetli bir kabak yemeği hazırlanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder