Karides Kaç Dakikada Pişer?

Farklı deniz ürünlerinden biri olan karides, pişirmesi ve hazırlanması epey incelik gerektiren deniz canlılarından biridir. Kısa sürede pişme özelliği sayesinde pratik tariflerden biri olan karides, genellikle haşlama tekniği ile servise uygun olan yemeklerden biridir. Karidesin pişmesi için yeterli süre 2 dakikadır. Suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra, özel sosu ile yenmek için hazırdır. Karides haşlamanın yanı sıra, ızgara ve sotelemek de, karidesin pratik şekilde pişmesi için yeterli tekniklerdir. Karides yemeklerinde kullanılacak karideslerin büyük boyda olmaları da farklı pişirme tekniklerinde olumlu sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Karidesin Pişme Süresi
Sağlık için oldukça faydaları deniz canlılarından biri olan karides, tercihe göre birçok tarifi ve pişirme tekniği bulunmaktadır. Ancak nasıl pişirilirse pişirilsin öncesinde kısa bir haşlama aşaması her tarif için gerekli bir uygulama denebilir. Ayrıca farklı büyüklükte olan ve bebek ve olgunlaşmış karides olarak satılan kardeşlerin tazeliğinden emin olarak satın almak, pişirirken çeşitli sorunlarla karşılaşma riskini azaltır. Karidesin lezzetini artırmak için, haşlama suyunun içine soğan, havuç ve kereviz gibi sebzeler katılarak, karideslerin daha lezzetli pişmesi sağlanabilir.


Karides Pişirmenin Püf Noktaları

Pahalı ve farklı bir deniz canlısı olmasından dolayı çok fazla kişinin tercih ettiği bir lezzet olmasa da, imkânı olan ve karides lezzetini bilip buna doyamayanlar için, karides yemeklerinin yeri başkadır. Özellikle çeşitli soslara servis edildiğinde, yemesi oldukça keyifli ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Çabuk pişme özelliği ile yaklaşık 10 dakika da sunuma hazır hale getirilebilecek karides yemekleri, severek yiyenler için oldukça keyifli birer alternatiftir. Diğer yandan karidesin pişirilmesi kadar, temizlenmesi ve ayıklanması da önemli birer ayrıntıdır. Kuyruklarını koparmadan temizlemeye özen göstermek ge büyük boydaki karideslerin bağırsaklarının iyice temizlenmesi oldukça önemlidir. 

Yorumlar