Zeytinyağlı sebze yemekleri arasında sıkça tercih edilen kereviz, sağlık açısından da vücuttaki toksinleri temizleme de büyük önem taşıyor. Kereviz yemeği pişirirken tencere ya da düdüklü kullanmak isteğe kalmış bir seçimdir. Tencere de yaklaşık 30 dakikada hazır hale gelen kereviz, düdüklüde ise bu süre 15 dakikadır. Kısık ateşte yavaş pişen yemeklerin daha lezzetli olmasından dolayı, ilk kaynamanın sonrasında tencerenin ya da düdüklünün altı kısılarak pişirilmelidir.
Kerevizin Pişme Süresi
Yemeklik küp küp doğrandığında ve patates ve havuç gibi diğer sebzelerle birlikte pişirildiğinde 30 dakika gibi bir sürede kerevizin yumuşayıp pişmesi mümkündür. İsteğe göre kereviz yemeğindeki diğer malzeme çeşitliliğini artırarak daha sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapılabilir. Kereviz birde haşlanarak pişirildiğinde oldukça lezzetli bir seçenek olmaktadır. İstenilen şekilde doğrandıktan sonra bol suda haşlanan kerevizler suyu süzüldükten sonra, yoğurtla ya da diğer yemeklerle birlikte tüketilmesi önerilmektedir. 10 dakika süre haşlanması gereken kerevizin yoğun kokusunu bastırmak için ise, haşlama suyunun içine limon sıkmak gerekir.
Kereviz Pişirmenin Püf Noktaları
Kokusundan dolayı kereviz pek çok kişinin kış aylarında tercih etmediği bir sebze olsa da, farklı tariflerle kerevizin kokusunu hissetmeyenler için kereviz pişirmenin bazı püf noktalarına değinmek gerekir. Kereviz haşlanırken 10 dakika yemeği yapılırken ise 30 dakika pişirilmesi yeterli gelen bir sebzedir. Ayrıca kereviz yemeklerine hoş bir aroma katmak için, yemek suyuna portakal ya da limon katmak, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. İlk aşamada tencere de buluşan tüm malzemeler 2-3 dakika kavrulduktan sonra, suyu eklenip kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirmek, lezzetli bir kereviz yemeği için yeterli gelen süredir. 30 dakikalık süreyi kısaltmak için düdüklü de pişirilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder