Kumpir Kaç Dakikada Pişer?

Patates, bazı illerde kumpir adı ile de biliniyor olsa aslında garnitürlerle yapılmakta olunan fast food olarak nitelendirilen bir yemektir. fırına atılıp pişirilen patatesin, ikiye ayrılarak içerisinin çeşitli gıdalar ile doldurulmasıdır. Kumpirin iki türlü yapılış şekli söz konusudur. Kumpir aslında her ne kadar fırında pişirilip, sonra ikiye ayrılan patates olarak bilinse de, püre halinde de yapılan kumpir çeşidi mevcuttur.

Fırında Yapılan Kumpir Kaç Dakikada Pişer?
Fırında yapılacak olan kumpirin pişme süresi atılacak fırının derecesine ve türüne göre değişir. İlk önce derece olarak değerlendirmek gerekirse, 220 derecede 45 ila 50 dakika arasında, 200 derecede 55 ila 60 dakika arasında, 180 derecede ise, yaklaşık 65 ila 70 dakika arasında pişirilmesi yeterli olacaktır. Kısık ayarda ve yavaş pişmesi patates için daha iyi olacaktır. Aynı zaman da, verilen pişirme süreleri ocaklı fırına aittir. Davul fırında ise pişirme süreleri tamamen yarı yarıya inmektedir.


Tencerede Yapılan Kumpir Kaç Dakikada Haşlanır?
Burada patateslerin pişmesi değil, haşlanması söz konusudur. Önemli olan husus, patateslerin ocağa konulduğu andan itibaren değil, tamamen kaynayınca süre tutulmaya başlanmalıdır. Kaynadıktan sonra ise patateslerin boyutu büyükse, 35 ila 40 dakika arasında, patatesleri boyutu küçükse de 20 ila 25 dakika arasında kısık ateşte kaynatılır.

Kumpir Hakkında Bilinilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?
Kumpirin daha lezzetli olması için uğraşmak göze alınıyorsa, birkaç noktaya dikkat ederek daha lezzetli bir kumpir yapılabilir. Yapılacak olan kumpir için patatesler düdüklüde 4 ila 5 dakika arası haşlanarak, daha sonra ise 220 ila 240 derece arasında 40 veya 45 dakika pişirilir. Bu şekilde kumpir her ne kadar biraz daha uğraştırıyor olsa da, yenildikten sonra mutlaka hak verilecektir.


Yorumlar