Künefe, her ne kadar ağır ve yüksek kalorili tatlılarından olsa da, asla seçilmekten vazgeçilemiyor. Ayrıca künefenin de bir diğer artı özeliği ise, ister fırında, isterse ocakta yapılması gibi imkânının olmasıdır.
Ocakta Künefe Kaç Dakikada Pişer?
Ocakta yapılmış olan künefe, fırında yapılmış olan künefeye göre daha pratik ve basittir. Ocakta pişirme süresi kısık ateşte 20 dakika ile 25 dakika arasında, son ayar ateşte ise, 13 ila 15 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır. Fakat künefenin güzel olması isteniyorsa, tamamen olabildiğince kısık ateşte yapmak, daha mantıklı bir karar olacaktır.
Fırında Künefe Kaç Dakikada Pişer?
Fırında künefe pişirme süreci, derecesine göre değişmektedir. 180 derecede 20 ila 25 dakika arası, 200 derecede 15 ila 20 dakika arası, 220 derecede ise, 10 ila 15 dakika arası pişirilmesi yeterli olacaktır. Künefenin tam olarak pişmesi isteniyorsa, 180 derecede 20 ve 25 dakika arasında yavaş pişmesi daha, faydalı olacaktır.
Künefe Hakkında Bilinmesi Gereken Tüyolar Nelerdir?
İlk öncelikle içine konulacak olan peynire çok dikkat edilmelidir. Çünkü künefenin tadını tamamen peyniri belirlemektedir. Bazı tariflerde künefenin içine konulan peynir için, dil peyniri yazılmaktadır. Bu durum kesinlikle yanlıştır. Künefe peynirinin verdiği tadı, dil peynirinin tam olarak vermesi mümkün değildir. Bir diğer önemli konu ise tatlının şerbetidir. Çoğu tatlıda yapılması istenen tatlının ya da şerbetin soğuk olmasıdır. Fakat künefe tatlısında, durum tamamen farklı olup, her ikisinin de sıcak olması gerekmektedir. Ayrıca künefe üzerinin tam olarak kızarması isteniyorsa da, bu konuda pekmez çözüm olacaktır. Pekmezin, tereyağın kullanılması dâhilinde, sürülmesi lazımdır. Daha sonra fırına atıldığında daha güzel kızarmasını sağlayacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, pekmezin miktarının abartılmamasıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder