Kıyma, çoğu yemeklerin içinde tat versin diye kullanılır. Bunun dışında köfte ve kıymadan yapılan kavurma gibi çeşitler de mevcuttur. Kıymanın gerek kavurması, gerekse yemeklerin içerisine konulan kıymanın pişme süresi aynı değildir.
Yemeklerin İçerisinde Kullanılacak Olan Kıyma, Kaç Dakika Pişirilmelidir?
İlk olarak yemeklerde soğanla bir 5 ila 10 dakika arası kavrulur. Daha sonra ise, yemekle birlikte bir 40 ila 45 dakika pişmesi gerekecektir. Aynı zamanda bu durum, yemekten yemeğe değişiklik gösterebilir. Fakat bu süreden az pişirilmesi, kıymanın pişmemesine yol açabilir. Bu yüzden kıymanın, pişirme süresine çok dikkat edilmelidir.
Kıyma Kavurması Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Kıyma kavurması için aslında kıymayı pişirmek değil de kavurmak lazımdır. Ayrıca kullanılacak olan kıymaya göre değişiklik gösterebilir. Tavuk kıyması ise daha az, et kıyması ise daha fazla pişirilmesi gerekmektedir. Et kıymasından örnek vermek gerekilirse, soğandan sonra konulacak olan kıymanın, en az bir 10 dakika, en fazla ise 15 dakika kavrulması lazımdır. Ocak ayarı ise tamamen orta ateşte olmalıdır. Tavuk kıymasında bu süre daha aza inebilir. En az 5 dakika, en çok ise 10 dakika arasında kavrulmalıdır.
Kıyma Pişirilmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Kıymanın her yemekte ya da farklı çeşitlerde çiğ olması gerekmez. Kıymanın pişmesini beklememek için daha önceden kavrularak buzdolabının buzluk bölümüne konulabilir. Kıyma kavrularak, eşit şekilde poşetlere dağıtılır. Eğer uzun bir süre buzlukta bekleyecek ise kavrulan kıymaya biraz daha tuz atılması, kıymaya daha dayanıklı hale getirecektir. Bu şekilde buzluğa atılan kıyma, emek yapılacağı takdirde çıkartılıp, buzu çözüldükten sonra kolayca yemeklerde kullanılabilir. Aynı zamanda çıkarıp ısıtılarak, kıyma kavurması şeklinde de tüketilmesi de farklı bir imkân sağlar.
Yorumlar
Yorum Gönder