Mısır, oldukça sevilen bir buğdaygiller takımındandır. Haşlama mısır pilavda ve salatada kullanıldığı gibi, ister bardakta ister koçanıyla da tüketilebilir.
Tencerede Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?
Mısır kolay pişen ve haşlanan bir yiyecek değildir. En az 4 buçuk saat, kısık ateşte haşlanması gerekmektedir. Daha çabuk pişirilmek isteniyorsa da ocağın altı açılabilir. Böylelikle 4 buçuk saat yerine, 3 buçuk saatte pişmiş olacaktır. Eğer kaynama esnasında mısıra tuz atıldıysa, bu süre daha da uzayabilir. Çünkü haşlanan mısıra tuz atılması, mısırın sertleşmesine yol açar. Bu yüzden düdüklü tencerede haşlanması daha mantıklı bir karar olacaktır.
Düdüklü Tencerede Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?
Düdüklü tencerede mısırın çok çabuk haşlanması mümkündür. Yapılacak olan düdüklüde ki mısırla birlikte suyun kaynamasını beklemek ve ardından dakika tutmaktır. Yaklaşık olarak 20 ila 25 dakika arasında mısırlar lokum gibi olacaktır. Fakat mısırlar çok sertse bu süre 30 ila 35 dakikaya kadarda çıkabilir.
Mısır Haşlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Mısırın daha lezzetli olması için, kaynamadan önce ayrılan mısır yapraklarının, haşlanacak olan mısır tenceresine konulması tavsiye edilir. Böylelikle yapraktaki yoğun tat ve aroması mısıra geçecek ve daha leziz bir mısır ortaya çıkacaktır. Kaynamaya başlayacak olan mısıra bir tutam şeker atılması da, hem mısırın daha tatlı olmasını sağlayacak, hem de mısırlar, daha yumuşak olacaktır. Tabi bunlardan önce, en dikkat edilmesi gereken şey mısırın kendisidir. Her ne yapılırsa yapılsın, mısır kaliteli değilse sonuç alınamaz. Bu yüzden mısır alımlarında dikkatli olunması gerekilir. Mısırın taze ve süt içerikli olduğunu anlamak için, mısırın herhangi bir taneciğine tırnak batırılır. Mısır parçalanıyorsa tazedir. Fakat parçalanmıyorsa ve mısır taneleri sert, buruşuksa tercih edilmemelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder