Pirzola Kaç Dakikada Pişer?

Kemikli etin en lezzetli kısımlarından biri olan pirzola eti, yumuşak ve lezzetli pişirildiğinde tadı katlanarak artan bir lezzettir. Kuzu ve dana etinin yer yer kısımları zor ve uzun sürede pişse de, pirzola etini tavada 10 dakika kızartmak yeterli gelmektedir. Pirzolanın ağızda rahat çiğnenebilecek kıvamda yumuşak pişmesi için 10 dakika yetiyor. İsteğe göre pirzola etini daha kuru sevenler 10 dakikalık pişirme süresini 12 dakikaya çıkarabilirler. 10 dakika boyunca kızgın yağda kızartılan pirzolayı önlü arkalı olacak şekilde 5’er dakika pişirmek gerekir. Ancak sürekli kontrol altında tutulması gereken pirzola, bir anlık dalgınlıkta kuruyarak tüm lezzetini kaybedebilir.

Pirzolanın Pişme Süresi
Pirzola kızartma yapabilen herkesin kolayca yapabileceği bir yemek türü olsa da, pişirme süresine dikkat etmek pirzolayı yakmadan yumuşak pişirmek için dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir. Diğer yandan pirzola pişirirken etin çeşitli baharatlarla karıştırılması, pirzolanın daha lezzetli olmasını sağlar. Pirzolanın yumuşak pişmesi için, tavadaki yağın yeterince ısınması beklendikten sonra, pirzola yağda kızartılmaya başlanmalıdır. Pirzola pişirmek için çelik ya da teflon tencere seçenekleri de değerlendirilse de, pirzola kızartmak için en iyi sonucu döküm tavalar vermektedir.


Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları
Etin uzun sürede pişme algısını kıran pirzola, 10 dakikada pişerek servise hazır olan et çeşitleri arasındadır. Yumuşak pişmesi için öncesinde haşlamaya gerek kalmadan direkt kızgın yağda 10 dakika pirzola etini pişirmek yeterlidir. Pirzolanın lezzetli kızarması için, 2 saat öncesinden soğan suyu ve süt gibi malzemelerle etin marine edilmesi, pirzolanın daha lezzetli olmasına neden olurken, aynı zamanda da yumuşacık bir pirzola kızartması elde edilir.  Ayrıca pirzolanın pişerken aşırı kurumaması için, çok ince dilimlenmemiş olmasına dikkat etmek gerekir.


Yorumlar