Pizza, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık niteliğinde olmasından dolayı genellikle dışarda tercih edilse de, birbirinden faklı tariflerle pizzayı evde pişirmek de mümkündür. En önemli kısmı olan hamurunun mayalanması sonrasında isteğe göre malzeme tercihi yapılarak pizza pişirilebilir. Fırında pişen ve yaklaşık 25-30 dakikada kaşarın eriyerek enfes bir lezzete dönüştüğü pizza pişirmek son derece kolaydır. Önceden ısıtılmış fırına pizza tepsisini sürdükten sonra yarım saat sonra pizzanın pişmiş olması için, pizza hamurunun çok kalın olmamasına dikkat edilmelidir. Kalın olan pizza hamuru, dışarda yenen enfes pizza lezzetini vermeyeceği gibi, üzerindeki malzemelerinde hamura yetersiz gelmesine neden olur.
Pizzanın Pişme Süresi
Hazırlık aşaması biraz uzun sürse de, evde pizza pişirmek yarım saatlik bir zaman dilimini alır. Pizza pişirirken pişme süresini doğru ayarlamak için hamurun pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Pizza hamurunun alt kısmının hafif kızarmaya başlaması ile birlikte, hamurun üzerindeki kaşar peynirinin eriyip kızarması sonrasında pizza pişerek servise hazır demektir.
Pizza hamurunu ve malzemelerini evde hazırlamak yerine marketlerde satılan dondurulmuş pizza almayı tercih edenlerde, 35 dakika ısıtılmış fırında pişirerek afiyetle yiyebilirler. Ayrıca pizzanın doğru bir şekilde pişmesi için fırın derecesinin çok yüksek olmamasına dikkat etmek gerekir. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirmek, pizzanın pişmesi için yeterli bir süredir.
Pizza Pişirmenin Püf Noktaları
Pişirmesi yapımından kolay bir tarif olan pizza, çok yüksek derecede pişirildiğinde hamurunun çabuk pişerek sertleşmesine ve üzerindeki malzemelerin çiğ kalmasına neden olabilir. Bu nedenle pizza pişirirken fırının derecesi ile de sürekli oynamak yersizdir. 200 dereceye ayarlanan fırına sürülen pizza tepsisi, ara ara kontrol edilerek 30 dakikanın sonunda fırından çıkarılmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder