Meyvelerin en güzel ve lezzetli hallerinden biri olan reçel tarifleri, kullanılan meyve ve şeker oranına göre pişme süreleri de değişmektedir. Ancak ortalama olarak reçel pişme süresini belirlemek gerektiğinde 20 dakika olarak söylemek mümkündür. Bu süre kullanılan malzeme ve şeker oranına göre değişiklik gösterebilir. Diğer yandan şekerle birlikte suyunu salan meyvelerden yapılan reçellerde, reçel kıvamının doğru oluşması için pişme süresine artı 5 dakika eklenmelidir. Reçel yapımında kıvamın istenilen şekilde tutması için tarifte verilen pişme süresine mutlaka uyum sağlanmalıdır. Eğer pişme süresinin kendinize göre belirleyecekseniz, piştikçe koyulaşan reçeli sıklıkla kontrol etmek gerekir.
Reçelin Pişme Süresi
Reçel yapmak mutfakta becerikli hanımların en güzel yaptığı kahvaltılıklar arasındadır. Ancak evinde ev yapımı reçelinin her zaman bulunmasını isteyen bayanlarda, diledikleri meyvenin reçelini mevsiminde yaparak tüm yıl boyunca reçel ihtiyaçlarını giderebilirler. Reçel yapmanın en önemli noktalarından biri pişirme süresidir. Şeker ve reçeli yapılmak istenen meyve, farklı tariflere göre, bir gece önceden şekerde bekletilmekte ya da pişirileceği zaman direkt olarak ocağa konmaktadır. Her iki şekilde de meyve ile birlikte sulanacak olan reçel, piştikçe koyulaşıp reçel olacaktır. Bu ince noktayı doğru yakalamak için 20 dakikalık pişme süresine riayet etmek gerekir. Reçelin kıvamını aldığı düşünülerek ocaktan erken indirilen reçel akışkan kıvamda olacağı için, ideal reçel kıvamını yakalamak zor olacaktır. Çok fazla kaynatılan reçelde koyu olacağı için bekledikçe daha da koyu kıvam alacaktır.
Reçel Pişirmenin Püf Noktaları
Reçel yapmak sadece mutfakta maharetli bayanların yapacağı bir tarif olarak algılanmamalı ve verilen püf noktalarına uyulduğu takdirde isteyen herkesin enfes reçeller yapabileceği bilinmelidir. Lezzetli ve uzun süre dayanıklı reçel için malzemelerin doğru oranda ayarlanmasının yanı sıra, pişme süresinin de önemi büyüktür.
Yorumlar
Yorum Gönder