Yemekleri hazırlamak kadar pişme aşamasını da özenle kontrol etmek yapılan tüm yemeklerin oldukça leziz olmasını sağlar. Lezzetin büyük çoğunluğunun pişirme kıvamında saklı olduğu lezzetlerden biri olan sarma, herkesin bıkmadan yiyebileceği tatlardan biridir. Sarma pişirmek için tercih edilebilecek birçok yöntem bulunuyor. Öncelikle en basit yöntemlerden biri olmasına arşın epey zaman alan tencerede sarma pişirmek, yaklaşık 1 saatlik sürenini sarmanın pişmesini beklemekle geçmesine neden olacaktır. Ancak sarmayı pratik ve hızlı bir şekilde pişirmek için düdüklü tercih edilmelidir. Düdüklüde ise yaklaşık 25-30 dakikada kıvamını alarak pişen sarma, yumuşak lezzeti ile herkesin beğenerek yiyeceği bir yemek olacaktır.
Sarmanın Pişme Süresi
Düdüklüde pişen pek çok yemeğin vitamini koruması açısından tercih edilmesinin yanı sıra, zamandan tasarruf ettirici özelliğinin de olması, sama başta olmak üzere birçok yemeğin düdüklüde pişirilmesine neden olmaktadır. Bu doğrultuda özenle sarılan sarmaları aynı özende pişirmek için, pişme süresinde acele etmemek gerekiyor. İç harcı ile lezzetinin birbirine karışması için kısık ateşte 1 saate yakın pişmesi gereken sarma, ocağın altı kapatıldıktan sonra bir sürede dinlendirilmesi, sarmaların ideal kıvamında pişmiş olmasını sağlayacaktır.
Sarma Pişirmenin Püf Noktaları
Sarma pişirmek, tekniği ve pişme süresi ile armasından daha çok kafa yorulması gereken bir detaydır. Bu sebeple sarma pişirirken püf noktaların bağlı kalarak hareket etmek gerekir. Öncelikle pirinçle hazırlanan iç harcın baharatlarla zenginleştirilmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda sarma pişirirken yaprakların yumuşak pişmesi kadar için de yumuşak bir şekilde pişmesi için üzerlerinin örtecek miktarda su eklenerek pişirilmelidir. Sarmaların dağılmadan pişmesi için, dizilen sarmaların üzerine düz bir tabak kapatmak, sarmaların dağılarak açılmasını önleyecektir. Aksi halde sarmak için harcanan tüm çaba boşa gidecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder