Semizotu, ilkbahar aylarında salatası ve yemeği ile sofralarda yerini alan sebzeler arasında yer alıyor. Yemeklik olarak pişirildiğinde, pişme süresi kısık ateşte yaklaşık 20 dakikadır. Semizotu lezzetini yemeğini yaparak tüm aile boyu tüketmek için, küçük parçalar halinde doğranan semizotunun kuru soğanla kavrularak pişmesi, pek çok sebze yemeği pişirirken kullanılan yöntemlerle benzerlik göstermektedir. Tencerede pişmesi önerilen bir sebze olarak, ocağın harlı yanmasının yanı sıra, kısık ateşte 20 dakika pişirmek yeterli gelecektir.
Semizotunun Pişme Süresi
Pazarlarda daha taze ve lezzetli olan semizotunun pişme süresi, sebzenin tazeliğine göre farklılık oluşturmaktadır. Çiğ olarak da tüketilmesi mümkün ve oldukça lezzetli alternatiflerden biri olan semizotunu yemeğini yaparak değerlendirmek için bazı önemli detayları atlamadan uygulamak gerekir. Sebze yemeği pişirmeye alışkın olanlar için son derece kolay bir yemektir. Soğanın kavrulması, salçanın eklenmesi ve semizotunun da eklenerek suyun ilave edilmesi, semizotu yemeğinin ilk hazırlık aşamasıdır. Sonrasında 20 dakika boyunca kontrol ederek pişirmek ve yarım saat kadar dinlendikten sonra servis etmek, son derece lezzetli bir akşam yemeği seçeneği oluşturacaktır.
Semizotu Pişirmenin Püf Noktaları
Lezzetli her yemeğin en önemli püf noktalarından biri olan pişirme süresine edilen dikkat, semizotu yemeği içinde geçerli bir kuraldır. Emeğin sulu ya da aşırı kuru kalması, sebze yemeklerinde lezzetin tan anlamıyla hissedilememesine neden olur. Bu sebeple su miktarı doğru şekilde ayarlandıktan sonra, semizotunun kıvamında pişmesi sağlanmalıdır. Zeytinyağlı ve kıymalı tarifleri ile semizotu, sağlık için son derece faydalı sebzelerden biri olarak her hafta mutlaka bir gün yemeğinin yapılması gerekir. Yemek olarak tüketmek istemeyenlerde, semizotu salatası yapabilirler ya da diğer yeşillik salatalarının içine çeşit olarak konabilir. Semizotu ile yapılan farklı alternatiflerden biri de, yoğurtlu semizotu tarifidir ve bu tarifte semizotu pişirilmeden yoğurda eklenmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder