Somon Kaç Dakikada Pişer?

Omega 3 bakımından en zengin içeriğe sahip balıklardan biri olan somon balığı lezzeti ile de birçok tarifin içinde yer almaktadır. Özellikle sağlıklı olan somon balığı için aynı şekilde sağlıklı bir pişirme tekniği tercih etmek isteyenler için fırında somon tarifleri en ideal seçenekler arasındadır. Fırında yavaş yavaş pişmesi önerilen somon balığı için 200 derecelik bir fırında yaklaşık 45 dakika pişirmek yeterlidir. Bu süreyi daha kısa tutmak, sulanan somon balığının suyunu tekrardan çekmesine fırsat verilmemiş olacağı için, lezzetli bir somon balığından söz edilemez.

Somon Balığının Pişme Süresi
Somon balığı tercihe göre tavada ya da fırında pişirilmesi mümkün bir balıktır. İçeriğindeki fazla yağ oranından dolayı yağda kızartılarak yenmesi daha uygun seçenekler arasındadır. Tavada kızartmak için somon balığının pişme süresi 15 dakikadır. Bu süre somon diliminin kalınlığına göre farklılık gösterebilir. Eğer ince bir somon dilimi kızartılacaksa, pişme süresi 10 dakikaya düşürülmelidir. Somon balığının daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan marine sosları aynı zamanda somon balığının daha kolay pişmesini sağlamaktadır. Bu nedenle daha pratik somon balığı pişirmek için, öncesinde mutlaka somon dilimleri marine edilmelidir.


Somon Pişirmenin Püf Noktaları

Rengi ve faydaları ile birçok balık çeşidinden farklı olan somon balığı, pişirirken de birçok farklılığı beraberinde getiriyor. Somon balığının lezzetini artıran püf noktaları sayesinde, sağlık için son derece faydalı olan somonu sofralarda sık sık görmek mümkün olacaktır. Somon balığı en hızlı mangal ve ızgara da pişer. Yaklaşık 5 dakikada hazır olan mangalda somon, yumuşacık lezzeti ile en çok tercih edilen balık çeşidi olmasına neden olmaktadır. Ülkemize ithal edilerek temin edilen somon balığının bu sebepten dolayı biraz pahalı olmasına nede olsa da, belirli aralıklarla mutlaka somon tüketmeye özen göstermek gerekir. 

Yorumlar