Makarnanın en modern şekillerinden biri olan spagetti, pek çok kişi için pişirmesi zor gelen bir makarnadır. Spagettilerin kırılarak mı tencereye koyulacağı ya da yapışmadan nasıl pişirilmesi gerektiği gibi konular, spagetti pişirmenin diğer makarnalara göre daha zor görünmesine neden olmaktadır. Birkaç denemeden sonra pişirmesi çok gelecek olan spagettinin öncelikle haşlama süresine iyi dikkat etmek gerekiyor. Genellikle diğer makarnalardan 1-2 dakika önce pişme özelliğinden dolayı, aşır haşlamamaya özen göstermek gerekir. 10 dakika haşlanan diğer makarnalara nazaran spagettiyi 8 dakika haşlamak pişmesi için yeterli gelecektir.
Spagettinin Pişme Süresi
Spagetti farklı şeklinden dolayı belki de pek çok kişinin makara tercihlerinin başında gelen bir seçenektir. Bu durumda spagetti haşlamanın da en doğru yöntemlerini bilmek ve pişirme süresini de doğru kestirmek gerekmektedir. 8 dakikalık bir süre spagettinin pişmesi için yeterli bir süre iken, farklı soslarla spagettinin lezzetini eşsiz kılmak da tercihe kalmış konulardan biridir. Ayrıca spagetti pişirirken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de, spagettilerin birbirine yapışmasıdır. Bu noktada tenceredeki haşlama suyunun bol olmasına dikkat etmek ve haşlama suyunun içine birkaç damla sıvıyağ dökmek, spagettilerin yapışmasını önleyecektir.
Spagetti Pişirmenin Püf Noktaları
Spagetti pişirmek, makarna işte deyip geçen pek çok kişi için elde edilen sonucun hüsran dolu olmasına neden oluyor. Şekli gibi birçok inceliği beraberinde isteyen spagetti, pişirirken süresine ve yapışmadan sudan çıkmasına kadar pek çok noktada büyük özen gerektirmektedir. Spagettinin pişme süresini 8 dakika olarak ayarladıktan sonra, haşlanırken suyun taşmaması ve kısık ateşte pişirilmesi önerilir. Ayrıca soslu bir spagetti yapılacak ve yapıldıktan sonra spagettiler sosun içinde bir müddet bekleyecekse, sosunda spagettiyi şişireceği düşünülerek haşlama süresi 1 dakika düşürülebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder