Tavuk ciğeri lezzet bakımından birçok damak tadına uyum sağlayan bir lezzet olmasından dolayı, akşam yemeklerinde sıkça tercih edilen seçeneklerden biridir. Sık yapmayanlar için tavuk ciğeri pişirmek zor gibi görünse de, tüm malzemeler kavrulup pişirmeye bırakıldığında kısık ateşte 30 dakika pişirmek yeterli gelmektedir. Yumuşak pişmesi gereken tavuk ciğerinin yavaş yavaş ve kısık ateşte pişirilmesi önerilir. Tavuk ciğeri pişirilirken domates ve biberle birlikte ciğeri sotelemek de, lezzetin bastırılmadan farklı bir tat da olmasını sağlar.
Tavuk Ciğerinin Pişme Süresi
Tavuk ciğeri, sakatat emeklerini yemekten keyif alanların severek sıkça tercih ettiği lezzetler arasındadır. Farklı bir malzeme olmasından dolayı pek çok kişinin ne kadar ve nasıl pişirilmesi gerektiğini bilmedikleri yemekler arasındadır. Bir kez denedikten sonra yapımı son derece kolay gelecek olan tavuk ciğeri, ister sulu yemek olarak, isterseniz de kavurma olarak hazırlanabilecek bir lezzettir. Sulu olarak pişirileceği takdirde, tavuk ciğeri ve diğer malzemelerin suyunu çekene kadar pişirilmesi gerekir. Kavurma şeklinde yapılmak istendiğinde ise, ciğerleri yakmadan orta ateşte 15 dakika boyunca kavurmak, yumuşacık bir tavuk ciğeri pişirme olanağı sunar.
Tavuk Ciğeri Pişirmenin Püf Noktaları
Tavuk ciğeri nasıl pişirilirse pişirilsin çok fazla kullanılmaması gerekir. Yapışmaz bir tava içerisinde kavrulmak istenen tavuk ciğeri için, tava tabanının az miktar yağlanması, ciğerlerin pişmesi için yeterlidir. Ayrıca tavuk ciğeri pişirirken yapılan en büyük hatalardan biride, ciğerin çok uzun süre pişirilmeye maruz bırakılmasıdır. Tavuk ciğerinin lezzetini alması ve yumuşak bir biçimde pişmesi için ortalama 30 dakika yeterlidir. Daha uzun süre pişirmek tavuk ciğerinin sert olmasına ve lezzetini kaybetmesine neden olur. Sevilen baharatlarla daha çok lezzetlendirilen tavuk ciğeri, herkesin mutlaka denemesi gereken sakatatların başında gelir.
Yorumlar
Yorum Gönder