Acıkıp pratik bir şeyler yenmek istendiğinde akla ilk gelenlerden biri tosttur. Yapımının kolay olması ve az malzeme ile yapılmasından dolayı, tost her yaştan kişinin severek yediği yiyecekler arasındadır. Özellikle dışarda yenen tostların lezzeti bambaşka diyenler için, tost yapmanın da bazı incelikleri ve püf noktaları muhakkak vardır. Isırdıkça çıtırdayan bir tost yapmak için, tostun kaç dakikada pişmesi gerektiğini iyi bilmek gerekir. Kullanılan ekmek ve iç malzemelerine göre tostun pişme süresi değişse de, tost afiyetle yemek için en fazla 4 dakika beklemek yeterlidir. Ekmeğin kızarması ve peynirin erimesi için yüksek ısıda olan tost makinesi içinde tostu 4 dakika pişirmek gerekir. Fazla pişmiş ve hafif yanık tost sevenler, tost üzerine yağ sürerek birkaç dakika daha pişirilebilir.
Tostun Pişme Süresi
Tost mutfaktaki en pratik lezzetlerden biri olmasına karşın lezzet olarak, neredeyse herkesin damak tadına uyan bir yiyecektir. Bu nedenle kahvaltılarda ve atıştırma saatlerinde akla ilk gelen seçeneklerden biri tosttur. Kısa sürede pişiyor olması da, tostun çok fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. Tost pişirirken kullanılan ekmeğin ve içine koyulacak malzemelerin önceden hazırlanması, ısınmış tost makinasına hemen konarak kısa sürede pişmesini sağlar.
Lezzetli Tost Pişirmenin Püf Noktaları
Tost herkesin yapabileceği kolaylıkta bir yiyecek olsa da, bazı tostların lezzeti daha çok akılda kalır. Özellikle dışarda yenen tostun tadını evde yakalamak için, pişirme süresine ve tekniğine oldukça dikkat etmek gerekir. Tost 1-2 dakika piştikten sonra her iki tarafına tereyağı ya da margarin sürmek, tostun daha çıtır ve lezzetli olması için mutlaka atlanmaması gereken noktalardan biridir. Ayrıca tost somun ekmekle yapılacaksa, ekmeğin çok taze olmaması ve biraz bayat olması da tostun daha gevrek lezzetli olmasını sağlıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder