Yahni yapımı, her ne kadar zahmetli ve zaman alan bir yemek olsa da, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Birden fazla çeşitli mevcuttur. Dana yahni, balık yahni, et yahni, tavuklu pilav yahni, böbrek yahni ve papaz yahnisi çeşitlerden sadece birkaçıdır.
Dana Yahni Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Dana yahni tencerede farklı çeşitlerde yapılabilir. Dana yahninin tencerede pişme süresi 15-20 dakika sürmektedir. Bu sürenin 10 dakikası düdüklü tenecere, diğer 10 dakikası ise normal tencerede pişirilir. Yahninin içine konulacak olan sebzelerle tam olarak karışması için, tencerede de pişirilmesi gereklidir.
Balık yahni Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Balık yahnisi çok lezzetli ve bir o kadar da sağlıklıdır. Pişme süresi ise 20 ila 25 dakika arası değişiklik gösterebilir. Ocağın kısık olması ve yavaşça pişmesi lazımdır.
Et Yahni Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Et yahninin iki çeşit pişirme yöntemi vardır. Arzuya göre fırında ya da tencerede pişirilebilir. Fakat fırında yapılacak olan güveç yahnisi daha fazla lezzetli ve yağsız olmaktadır. Tencerede pişirilcek olan et yahnisi, 40 ila 45 dakika arası pişirilmelidir. Fakat pişme süresi etin çeşidi ile doğrudan alakalıdır. Kuzu ya da koyun eti ise birkaç dakika daha az pişirilebilir. Fırında yapılacak olan et yahnisiyse, 160 ya da 170 derecede, 120 dakika ila 160 dakika pişirilmesi için yeterli olacaktır.
Papaz Yahnisi Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Papaz yahnisi, daha çok soğan yahnisi olarakda bilinir. Papaz yahnisinin düdüklü tencerede pişirme süresi 30 ila 35 dakika arasında değişmektedir. Bu süre düdüklüye göre ayarlanabilir.
Böbrek Yahni Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Böbrek yahnisi, yahnilerin arasında en pratik yapılanıdır. Düdüklü tencereye gerek kalmadan, yapılacak olan tavada, 5 ila 10 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder