Yeşil fasulye, daha çok taze fasulye adı ile anılır. Yanına yapılacak olan pilav ve salata ile güzel bir sofra kurulması muhtemeldir. Taze fasulyenin pişme süresi çok önemlidir. Pişme süresi lezzeti ile doğrudan alakalıdır.
Taze Fasulye Kavurması Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Taze fasulye kavurmasında, hem haşlama, hem de kavurma söz konusudur. Fasulyelerin ilk önce haşlanması gerekmektedir. Haşlanma süresi için 20 ila 25 dakika yeterli olacaktır. Düdüklü tencerede de 10 dakikada hazır olması mümkündür. Daha sonra ise 5 ila 10 dakika fasulyeler kavrularak ve konulan malzemeleri ile hazırdır.
Taze Fasulye Yemeği Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Taze fasulyede en çok tercih edilen yemeğidir. Yapımı daha basit ve daha hızlıdır. Sadece pişme süresi biraz daha uzundur. Tencerede yapılacak olan taze fasulyenin pişme süresi, 35 ila 40 dakikadır. Düdüklü tencerede ise, 20 ila 25 dakika arasında değişmektedir. Bazı fasulyeler daha sert ve pişmesi zor olan fasulyelerdir. Böyle fasulyelerin pişme süresi en az 10 dakika daha uzatılmalıdır. Aksi takdirde çiğ kalması kaçınılmaz olacaktır.
Fırında Taze Fasulye Yemeği Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Taze fasulyenin fırında pişirilmesi, yemeğin lezzetini arttırır. Fakat pişme süresi en uzun olan, pişirime yöntemidir. Taze fasulyenin fırında pişme süresi 120 ila 140 dakikadır. Fırının derecesi 190 veya 200’e ayarlanmalıdır. Daha yüksek olması, fasulyeleri çiğ bırakmasına sebep olur. Fırında yapılan taze fasulye sağlık açısından daha yararlıdır.
Taze Fasulye Diblesi Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Taze fasulye diblesinin de pişme süresi yaklaşık olarak yemeği ile aynıdır. Taze fasulyeler 10 dakika yüksek ateşte, 15 ila 20 dakikada kısık ateşte pişmelidir. Toplam olarak pişme süresi ise, 25 ila 30 dakika arası değişmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder