Yeşil Mercimek Kaç Dakikada Pişer?

Yeşil mercimek, protein zengini olan bir bakliyattır. Ette ne kadar protein varsa, bir o kadar yeşil mercimekte de mevcuttur. Çorba yapılması haricinde, yemeklere konularak protein alımı sağlanır ve tadı ile yemekleri daha da güzelleştirir.

Yeşil Mercimek Çorba İçin Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Yeşil mercimek çorbası için, önce mercimeklerin sade bir şekilde haşlanması gerekir. Yeşil mercimeğin haşlanma süresi 15 ile 20 dakika arasındadır. Daha sonra ise, konulan malzemelerle 5 ile 10 dakika daha kaynatılarak tamamen hazır hale gelir. Düdüklü ile pişirme süres toplam olarak, 15 dakikayı geçmemektedir.

Yeşil Mercimek, Salata İçin Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Salatanın içine konulan yeşil mercimek tadını değiştirmekle kalmayıp, salataya estetik bir görünüm de kazandırıyor. Yeşil mercimek, salataya konulmak için haşlanacaksa, 8 ile 10 dakika haşlanması yeterlidir. Daha fazla haşlanması, çok yumuşacağı için salatada tercih edilmez.


Yeşil Mercimek, Bulgur Pilavı İçin Kaç Dakika Pişirilmelidir?
Yeşil mercimeğin kullanıldığı, bir diğer yemek ise bulgur pilavıdır. Yeşil mercimeğin 15 ile 20 dakika arası haşlanması lazımdır. Haşlanan yeşil mercimek ile bulgur pilavı yapımına başlanılabilir. Bulgur pilavının içerisine haşlanmış yeşil mercimek de konularak, bir 15 ile 20 dakika daha pişmesi lazımdır. Yeşil mercimeğin toplam pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede yapılırsa, tamamen yarı yarıya ineceği için, en fazla 30 dakika sürecektir.

Yeşil Mercimek, Köfte İçin Kaç Dakika Pişirilmelidir?

Yeşil mercimeğin, köfte için haşlanma süresi 8 ile 10 dakika arasındadır. Yeşil mercimek, köfte yapımında tam haşlanmayacak ve hafif diri kalması sağlanacaktır. Yeşil mercimek köftesinde, mercmekler önce haşlanarak birkaç dakika dinlendirilmeli, daha sonrasında ise kızgın yağda 3 ile 5 dakika arasında kızartılmalıdır. 

Yorumlar