Çoğu insan karpuzu sevse de çekirdeğini çöpe atıyor. Ama bu doğru bir davranış değildir. Çünkü bu çekirdeklerin insanın sağlığına çok yararı var. Eğer çekirdekleri bütün olarak yutarsanız, bunun vücuda hiçbir yararı olmaz. Ama çay hazırlayıp içersek olumlu sonucunu göreceğiz.
Karpuzun çekirdeğinde bulunan lifler sindirim sisteminin normal çalışması açısından önemlidir.
Karpuz çekirdeği insanı parazitlerden koruyabilir. Vücudun bağırsak kurtlarından temizlenmesi için ılık sütte çözülmüş karpuz tohumlarının (oran 1:10) tozu kullanılıyor. Bu karışım bir hafta boyunca sabah ve akşam kabul edilir.
Çekirdeklerde bulunan sitrüllin maddesi antioksidan etki göstererek damarların genişletilmesine ve arteriyel basıncı düşürmeye yardımcı olur. Bilim adamlarına göre, karpuzun çekirdekleri böbrekler için çok yararlıdır. Taze karpuz çekirdeğinden hazırlanan çay idrar söktürücü etkiye sahiptir.
Ayrıca karpuz çekirdekleri belleği iyileştirmeyi de başarıyor. Bunun haricinde erkeklerde cinsel gücü yükseltmeye yardımcı olur.
Karpuz çekirdeği çayının hazırlanması yöntemi:
4 çorba kaşığı taze öğütülmüş çekirdeğin üzerine 2 litre su ilave edilir ve 15 dakika süresince demlenilir. Bu çayı iki gün içinde içmek gerekir. Bu işlem iki hafta sonra yeniden tekrarlanabilir. Bunun için kullanılan karpuz ekolojik anlamda sağlıklı olmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder