Çorbası yapılarak sofralarda yerini alan ve sağlık için oldukça faydalı olan işkembenin pişme süresi, nasıl pişirildiğiyle alakalıdır. Yapı olarak sert bir yapıda olan işkembelerin yumuşak pişesi için düdüklüde pişirilmesi daha uygundur. Çorbası için suyuna ihtiyaç duyulan işkembenin düdüklü içinde bol suda haşlanması tavsiye edilmektedir. Yaklaşık yarım saat işkembenin yumuşak pişmesi için yeterli gelen süredir. Ayrıca haşlama suyunun içine tuz katılması, işkembenin daha yumuşak olmasını sağlar. İşkembeyi tencerede pişirmek için ise, kaynatma süresini uzatmak gerekir. Tencere de 45 dakika orta ateşte işkembeleri kaynatmak yeterli olacak süredir.
İşkembenin Pişme Süresi
Düdüklü yemekleri pişmesinde zamandan tasarruf ettirmesinden dolayı tencereye nazaran daha sık tercih edilmektedir. İşkembenin de tencere de zor pişme özelliğine sahip olmasından dolayı, işkembe pişirmek için düdüklünün tercih edilmesi gerekir. Kendi düdüklüsünde işkembe haşlama süresini doğru saptayabilmek için, sert etlerin pişirilme süresi dikkate alınabilir. İşkembe pişirirken isteğe göre esas haşlama aşamasına geçilmeden bir kez ön kaynatma işlemi yapılabilir. Bu sayede işkembenin tam anlamıyla temizlendiğinden emin olunabilir. Ön haşlama işlemi içinde 5 dakika işkembeleri kaynatmak yeterli olacaktır.
İşkembe Pişirmenin Püf Noktaları
İşkembe severler evinde sık pişirip tüketseler de, çok sık işkembe pişirmeyenler için, işkembe çorbası yapımı oldukça zorlayıcı yemeklerden biridir. Temizlenmesi ve çorba yapılacak kıvama gelmesi için yumuşakça kaynatılması gibi işlemler, işkembe çorbası için epey bir zaman ayrımı gerektirmektedir. Kokusunun ağır olmasından dolayı çok kişi tarafından tercih edilmese de, işkembe çorbasını ayrı bir keyif olarak görenler için, işkembenin yeri hiçbir şeyle doldurulamaz. Bu sebeple ağır kokunun bastırılması için haşlama suyunun içine sarımsak ve çeşitli baharatlar katılarak, son derece lezzetli ve sağlıklı bir çorba yapılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder