Tarhana Kaç Dakikada Pişer?

Geleneksel lezzetlerden biri olan tarhana, sağlık için oldukça faydalı olurken, çocukların gelişimi içinde son derece sağlıklı bir çorbadır. Kurutularak hazırlanan ve tüm yıl boyunca yenen tarhananın kıvamında lezzetli bir çorba olması için kaç dakika pişirilmesi gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Toz haline getirilerek saklanan tarhana pişirme sırasında su ile pişirildiğinde kıvam almaktadır. Bu nedenle su ve çorbanın ölçüsünü iyi ayarlamak gerekiyor. Tarhana toz malzemenin su ile iyi bir şekilde özdeşleşmesi için kaynayıncaya kadar karıştırılması gereken bir çorbadır. Aksi halde malzemenin yeteri kadar su ile karışmamış olması, çorbanın pütürlü kalmasına neden olur. Tarhananın kaynadıktan sonraki pişirme süresi yaklaşık 5-6 dakikadır. Orta ateşte bu süre boyunca kaynattıktan sonra hazır hale gelen tarhana çorbası, misafirler ve ev halkı için oldukça besleyici bir seçenek olacaktır.

Tarhananın Pişme Süresi
Pratik ve hızlı olabilen çorbalardan biri olan tarhana çorbası, özellikle yöresel lezzetlere düşkünlüğü olanların severek tükettiği çorbalar arasındadır. Kaynadıktan sonra yaklaşık 6 dakika kaynatmak tarhananın pişmesi için yeterli bir süredir. Ancak kıvamı yeterince koyulaşmamış olan çorbanın kıvamını alabilmesi için kaynatma süresi birkaç dakika daha uzatılabilir. Aynı şekilde kıvamı çok yoğun tarhana çorbasını inceltmek içinde sıcak su eklemek yerinde olacaktır.


Tarhana Pişirmenin Püf Noktaları

Damak tadına göre tarhanayı çeşitlendirmek tercihe kalmış bir nokta olsa da, tarhana çorbası pişirmek kolay gibi görünen ancak yapmak için başına geçildiğinde zorluğu anlaşılan bir çorbadır. Çorbanın pütürlü kalmaması ve kıvamının yerinde olması gibi detaylar tarhana çorbasını lezzetli yapan detaylardır. Diğer yandan kullanılan baharatlarda çorbaya lezzet katan diğer unsurlardır. Akıllarda kalan eşsiz bir tarhana çorbası pişirmek için ise, pişirme süresine dikkat etmek ve kıvamı tutturmak için aradaki ince çizgiyi doğru yakalamak gerekir. 

Yorumlar